Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV Artışı İddialarına Yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV oranlarının artırılacağına yönelik iddiaları yalanladı. Bakanlık, KDV oranlarının Cumhurbaşkanı tarafından belirlendiğini ve son düzenlemenin oran artışına dair olmadığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV Artışı İddialarına Yanıt
08 Mayıs 2024 - 19:23

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV oranlarının artırılacağına yönelik iddiaları yalanlayarak, bu konuda bir açıklama yaptı. Açıklamada, son düzenlemelerin oran artışına yönelik olmadığı, aksine KDV oranlarının Cumhurbaşkanı tarafından belirlendiği belirtildi.

 

Açıklamada, son günlerde yapılan bir Tebliğ düzenlemesi üzerinden, KDV oranlarında artış yapıldığı veya oranların farklı listeler arasında kaydırılarak artırılacağına yönelik haberlerin yapıldığı ifade edildi. Bakanlık, bu haberlerin yanlış olduğu konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

 

Bakanlık, KDV oranlarının nasıl belirlendiğine de değinerek, bu oranların Cumhurbaşkanı tarafından günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre belirlendiğini ve halihazırda üç farklı oranın uygulandığını hatırlattı. Temel gıda maddelerinin %1, yeme-içme, sağlık, eğitim, tekstil ve konaklama gibi bazı hizmetlerin %10, ve diğer tüm mal ve hizmetlerin %20 oranında vergilendirildiği ifade edildi.

 

KDV Tebliğ Düzenlemesinin Amacı

Bakanlık, yeme-içme sektöründeki bazı lokanta ve kafelerin, ve ilaç dışındaki ürünleri satan bazı eczanelerin, KDV oranlarındaki farklılığı istismar ederek rekabet eşitliğini bozduğunu belirtti. Bu sebeple, yapılan Tebliğ düzenlemesinin bu istismarın önüne geçmek amacıyla yapıldığı açıklandı.

AYNI KATEGORİDE DAHA FAZLASI
Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor
Gündem

Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal okuryazarlığı artırmak amacıyla Finansal Okuryazarlık Platformu'nu başlatıyor. Platformun tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumlarıyla yarın gerçekleştirilecek.
İLİŞKİLİ MAKALELER
Kartlarda Patlama! Hangi Sektörlerde Harcamalar Tavan Yaptı?
Gündem

Kartlarda Patlama! Hangi Sektörlerde Harcamalar Tavan Yaptı?

2024'ün ilk üç ayında kredi kartı harcamalarının üçte biri, gıda, market, AVM ve akaryakıt sektörlerinde yapıldı. Artan gıda ve akaryakıt fiyatları, kart harcamalarında rekor seviyelere yol açtı.