Gündem

E-Ticaret Sitelerinde Anneler Günü Hareketliliği

Anneler Günü yaklaşırken, çevrim içi alışveriş siteleri, hediyelik ürünlerde büyük bir hareketlilik yaşıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, e-ticaret sektöründe bu özel güne yönelik artışın yüzde 50'yi bulabileceğini belirtti.

E-Ticaret Sitelerinde Anneler Günü Hareketliliği
07 Mayıs 2024 - 10:00

Anneler Günü'nde E-Ticaret Hız Kazandı

Anneler Günü, yılbaşından sonra Türkiye'de en çok hediyelik ürün alışverişi yapılan ikinci gün olarak dikkat çekiyor. ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, e-ticaret sektöründe Anneler Günü'ne yönelik kampanyalar ve özel indirimlerin önemli bir rol oynadığını belirtti. Bu özel günde, e-ticaret sitelerinin satışlarında önemli ölçüde artış bekleniyor.


En Çok Kuyumculuk Sektörü Öne Çıkıyor

Çevikoğlu, Anneler Günü için yapılan internet alışverişlerinde en çok kuyumculuk sektörünün öne çıktığını, ayrıca kişisel bakım ürünleri, aksesuarlar ve küçük ev aletleri satışlarında da ciddi artış gözlemlendiğini belirtti. Ayrıca, çevrim içi çiçek ve çikolata siparişlerinde de yoğun talep bekleniyor.


Tüketici Alışkanlıkları ve E-Ticaret Güvenliği

Salgın sonrası dönemde, e-ticaret sektöründe artan hareketliliğin sürdüğünü belirten Çevikoğlu, tüketicilerin günlük ihtiyaçları ve özel günlerde alışveriş yaparken artık e-ticaret sitelerini tercih ettiğini söyledi. Güvenli alışveriş için tüketicilere, güven damgalı siteleri tercih etmeleri önerisinde bulunan Çevikoğlu, kapıda ödeme gibi alternatif yöntemlerin de kullanılabileceğini vurguladı .

AYNI KATEGORİDE DAHA FAZLASI
Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor
Gündem

Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal okuryazarlığı artırmak amacıyla Finansal Okuryazarlık Platformu'nu başlatıyor. Platformun tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumlarıyla yarın gerçekleştirilecek.
İLİŞKİLİ MAKALELER
KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı
Gündem

KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği yeni nesil savaş uçağı Kaan, ikinci test uçuşunu başarıyla tamamlayarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.