Gündem

Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal okuryazarlığı artırmak amacıyla Finansal Okuryazarlık Platformu'nu başlatıyor. Platformun tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumlarıyla yarın gerçekleştirilecek.

Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor
21 Mayıs 2024 - 08:50

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması ve artırılması için önemli bir adım atarak Finansal Okuryazarlık Platformu'nu hayata geçirmeye hazırlanıyor. SPK'den yapılan açıklamaya göre, bu platformun tanıtım toplantısı yarın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumlarıyla Bakanlığın Dikmen Yerleşkesi'nde yapılacak.

 

Platformun amacı, toplumun geniş kesimlerinin finansal bilgi düzeyini artırmak ve bireyleri bilinçli yatırım yapmaya teşvik etmek. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, şubat ayında yaptığı açıklamada, finansal okuryazarlık düzeyi düşük yatırımcıların sermaye piyasalarında temkinli olmaları gerektiğini belirterek, finansal okuryazarlığın önemine dikkat çekmişti.

 

Finansal Okuryazarlık Platformu, yatırımcıların sermaye piyasalarında daha bilinçli kararlar alabilmeleri için gerekli bilgi ve araçları sunacak. Bu girişim, sermaye piyasalarına olan güveni artırmayı ve yatırımcıların finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmeyi hedefliyor.