Gündem

Kartlarda Patlama! Hangi Sektörlerde Harcamalar Tavan Yaptı?

2024'ün ilk üç ayında kredi kartı harcamalarının üçte biri, gıda, market, AVM ve akaryakıt sektörlerinde yapıldı. Artan gıda ve akaryakıt fiyatları, kart harcamalarında rekor seviyelere yol açtı.

Kartlarda Patlama! Hangi Sektörlerde Harcamalar Tavan Yaptı?
07 Mayıs 2024 - 18:07

2024'ün ilk üç ayında, vatandaşların yaptığı kredi kartı harcamalarının üçte birini gıda, market, alışveriş merkezleri (AVM) ve akaryakıt harcamaları oluşturdu. Bu harcamaların artışı, özellikle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak yeni rekor seviyelere ulaştı.

 

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerine göre, bu yılın ilk üç ayında market ve AVM'de kredi kartı ile yapılan harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %116,20 artarak 432 milyar 529 milyon 770 bin TL'ye ulaştı. Aynı dönemde, akaryakıt alımlarında kredi kartı ile yapılan harcama tutarı ise %142,05 artarak 166 milyar 354 milyon 530 bin TL oldu.

 

Gıda enflasyonu ve restoranlardaki yüksek fiyat artışları, bu gruplarda kredi kartıyla yapılan ödemelerin de artmasına yol açtı.

AYNI KATEGORİDE DAHA FAZLASI
Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor
Gündem

Finansal Okuryazarlık Platformu Çok Yakında Açılıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal okuryazarlığı artırmak amacıyla Finansal Okuryazarlık Platformu'nu başlatıyor. Platformun tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumlarıyla yarın gerçekleştirilecek.
İLİŞKİLİ MAKALELER
E-Ticaret Sitelerinde Anneler Günü Hareketliliği
Gündem

E-Ticaret Sitelerinde Anneler Günü Hareketliliği

Anneler Günü yaklaşırken, çevrim içi alışveriş siteleri, hediyelik ürünlerde büyük bir hareketlilik yaşıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, e-ticaret sektöründe bu özel güne yönelik artışın yüzde 50'yi bulabileceğini belirtti.